Pâine cu de toate

Pe Violeta o ştii deja. A preparat o tartă tomnatică delicioasă. Noi ne-am cunoscut în tabara Gluten Free 2018, iar ea a venit la pachet cu imagini ale unor pâini foarte apetisante făcute chiar de mânuţele ei. Am rugat-o să îmi spună și mie rețeta pentru că la pâine nu mă pricep de fel. Dar nu prea s-a putut. De ce? Clar nu din răutate! Are un singur motiv: nu măsoară niciodată. Știi vorba aia: „am pus din ochi”, cam așa și ea. Cred că la un moment dat s-ar putea inventa măsura pentru ochi. Ar fi mult mai uşor de pus în aplicare o rețetă. Dar până când va apărea această măsură specială, Violeta a început să folosească ustensilele deja existente pentru cântărit. Și ce să vezi? În carnețelul ei, dar și pe blog a apărut prima rețetă de pâine, a cărei autoare este. Să vedem ce ingrediente speciale a ales. 

Ingrediente:
– 350 g făină Schar Mix B
– 60 g mălai
– 20 g mei
– 20 g quinoa
– 20 g susan
– 20 g in
– 20 g chia
– 10 g drojdie uscată Schar
– O linguriță sare de mare neiodată
– 30 ml ulei de cocos
– 600 ml apă

 

Modul de lucru:
1. Se pun la hidratat în 100 ml apă seminţele de chia cât timp ne ocupăm de restul ingredientelor.

2. Mălaiul se macină fin, iar seminţele de mei, quinoa, susan, in mai grosier.

3. Ingredientele uscate sunt gata şi pot fi amestecate pentru a se întrepătrunde miresmele lor.

4. A venit şi vremea apei să fie adaugată peste ingredientele uscate, mixând bine.

6. Stau la rând la mixat chia şi uleiul de cocos. În momentul în care s-au încorporat se opreşte şi mixerul. Aluatul e pregătit să stea la dospit până când îşi dublează volumul.

7. Tapetăm cu hârtie de copt tava de dimensiunea 30/12 cm, adăugăm compoziţia şi o trimitem în cuptorul preîncălzit la 180 g C timp de 50 minute. Testul suprem va fi cel cu scobitoarea.

8. Pâinea este gata şi are o textura asemănătoare cu cea a pâinii clasice din făină de grâu.

 

Pont 🙂 Poţi folosi orice fel de seminţe ai la îndemână.

Lasă un răspuns

Close Menu