Rahat homemade

Gosponida Violeta nu prea a avut somn aşa că s-a gândit să îţi împărtăşească reţeta de rahat făcut în casă. La noi în ţară e foarte dificil să găseşti varianta fără gluten. Aşa că ce poate fi mai simplu şi mai sigur decât produsul făcut în casă. 

Hai să vezi cât de simplu este să îl faci.

Ingrediente:

– 400 ml suc portocale si mandarine

– 45 g amidon porumb

– 65 g zahăr pudră

– fulgi de cocos şi zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

1. Amestecă zahărul, amidonul şi sucul şi pune-le la foc mic timp de 30 minute. Amestecă în mod continuu. Compoziţia e gata când are consistenţa unei budinci.

2. Totul se toarnă într-o tavă şi se lasă la frigider peste noapte.

3. Înainte de a scoate preparatul din tavă, presară pe blatul de lucru zahăr pudră, amidon şi fulgi de cocos. Pentru cutitul cu care vei tăia rahatul în forma dorită aplică acelaşi praf magic.

4. Ultimul pas: pune-ţi imaginaţia în valoare şi decupează rahatul.

 

Această specialitate o poţi face din orice altfel de suc ce îţi este pe plac.

Acum dacă ai rahat poţi trece la următoarea etapă: prepararea unor cozonaci delicioşi.

 

Lasă un răspuns

Close Menu