Tort Dragobete

tort Dragobete fără gluten

Tort Dragobete

Tortul Dragobete este un tort plin de dragoste și artă. Dar oare ce tort nu este plin de iubire? Atunci când pregătesc ceva, îmi place să spun că iubirea și sarea nu trebuie să lipsească.

Pentru a aduce totuși o notă diferită acestui tort, am ales să îmi etalez spiritul artistic. Cum altfel dacă nu cu o vopsea delicioasă din ciocolată neagră asezonată cu fructe colorate și delicioase precum afinele și coacăze.

Să nu ne lungim prea mult, hai să devenim pictori în propriile noastre bucătării.

Tort Dragobete

Author Silvia

Ingredients

  • 1 blat clasic Pagatto
  • 350 ml frisca
  • 300 g mascarpone
  • 70 g zahar
  • 2 ml esenta vanilie
  • 2 linguri dulceata visine
  • 30 g ciocolata topita
  • fructe decor
  • 400 ml de apa indulcita cu miere de albine

Instructions

  • Pune frisca lichida intr-un bol si mixeaza-o timp de 5 minute.
  • Adauga zaharul, vanilia si mascarpone. Mixeaza din nou pana cand frisca se intareste.
  • Separa crema in doua. Jumatate din ea amesteca-o cu dulceata de visine. Cealalta o poti pune la frigider pana la ornarea tortului.
  • Taie blatul in doua.
    blat classic Pagatto
  • Pune blatul pe o farfurie si insiropeaza-l cu jumatea din sirop.
  • Pune crema de visine. Aseaza cel de al doilea blat. Insiropeaza-l.
  • Adauga restul de crema peste tot, astfel incat sa il acoperi.
  • Acum incepe partea artistica. Pe o coala de hartie de copt deseneaza din ciocolata topita modelul ce ti-l doresti pe tort. Lasa-l la odihnit cateva minute, astfel incat ciocolata sa se intareasca.
  • Aseaza cu atentie modelele pe tort, dupa care adauga si fructele indragite de tine.

În cazul în care nu ai blatul Pagatto, poți face un blat rapid în propria bucătărie. Am chiar aici o idee pentru tine. Un blat pufos cu o făină curată, fără aditivi, ca cea de la Bake-Free.

Să ne iubim azi, mâine și în fiecare zi! Nu numai de Dragobete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rating




Back To Top