După ce am terminat pizza am rămas cu o cană genereosă de suc. Am zis că nu ar fi rău să îl utilizez într-un alt preparat. Aşa că acesta a stat la baza acestor biscuiţi. Perfecţi de alfel pentru micul dejun. Ce am avut nevoie?
Ingrediente:
250 g ovăz măcinat
120 g seminţe floarea soarelui măcinate
1 1/2 linguriţă îndulcitor
1 lingură ceai verde măcinat
1 linguriţă oţet
1 linguriţă praf de copt
250 ml suc dovlecel
85 g unt
Mod preparare:
1. Se amestecă toate ingredientele uscate: ovăz, seminţe, îndulcitor, ceai verde.
2. Se stinge praful de copt cu oţet şi se adaugă peste ingredientele uscate .
3. Separat se amestecă untul topit cu zeama de la dovlecel.
4. Amestecul rezultat la punctul precedent se adaugă treptat peste ingredientele uscate şi se amestecă până la omogenizare.
5. Se formează biscuţii în ce forme doreşti şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 20 minute.
