Pizza cu blat de dovlecel

Astăzi dovlecelul şi-a găsit loc într-un preparat delicios. Am constat că poate înlocui cu succes făina necesară pentru aluatul de pizza. Aşadar am trecut la treabă.

Ingrediente:

2 dovlecei

1 zucchini 

3 ouă

150 piept pui

30 g pastă de roşii

1/4 ardei

150 g mozzarela răzuită

50 g cârnaţi cabanos

condimente: sare, piper, busuioc, oregano, usturoi praf

 

Să trecem la treabă:

1. Dovleceii se răzuiesc, se scurg de zeamă şi se lasă cu sare într-o sită pentru a fi eliminată şi restul de zeamă. Oricum, oricât ai încerca să îi faci mai uscaţi nu prea vei avea şanse de reuşită.

2. Dupa ce trece ora se amestecă dovleceii cu 100 g mozzarela şi 3 ouă. Condimentăm preparatul cu busuioc, usturoi, sare şi piper.

3. Aluatul obţinut se aşează într-o tavă şi se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp de 50 minute, până când prinde o culoare rumenă.

4. Între timp pieptul este tăiat cubuleţe şi pus la prăjit 5+7 minute  într-o tigaie încinsă. Peste el poţi pune condimentele preferate.

5. Când blatul e gata se ornează cu pastă de roşii amestecată cu oregano, ardei, piept de pui, cabanos, mozzarela.

6. Se mai dă pentru încă 5 minute la cuptor (200 grade C).



Like, share & save

This Post Has One Comment

  1. Ce bine arata! Reteta asta as incerca-o si eu, mai ales cu ingrediente asa de bune si gustoase. Iti doresc mult succes cu acest blog si in tot ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Close Menu