Brioşe fără gluten cu cireşe
briose cu cirese fara gluten 4

Ce părere ai de nişte brioşe fără gluten cu cireşe? Luna iunie îţi aduce pe tarabele pieţelor o gamă variate de cireşe, mici sau mari, dulci sau amare. Sau poate că tu eşti mai norocos şi ai chiar în curtea ta cireşul preferat. Sau poate găseşti prin vecini un cireş.

Reţetă cu iz de vară, cu amintiri din copilărie, cireşele lui Nică au ajuns în brioşe. Ceva mai speciale decât pe vremea lui Ion Creangă, fără gluten.

Conform doc.ro, consumarea cireşelor vine la pachet cu o multitudine de beneficii:

  • îţi asigură un somn odihnitor
  • calmează durerile musculare
  • previne cancerul
  • îţi subţiază talia
  • te protejează de diabet
  • încetinesc procesul de îmbătrânire
  • ameliorează durerile musculare

Pentru mine cireşele se află în topul fructelor preferate. Totuşi cum am ajuns la această reţetă? Am început să fac aceste brioşe dintr-o joacă. Îmi aşteptam o prietenă şi voiam să pregătesc ceva delicios cu ceea ce găseam prin frigider. Am creat o altă reţetă pentru că nu aveam ingredientele din reţeta veche de brioşe. Iată! Au ieşit delicate de brioşe fără gluten.

Brioşe cu cireşe

Course Dessert, Snack
Keyword briose, faragluten
Author Silvia

Equipment

  • mixer
  • forme brioşe
  • cântar

Ingredients

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 vârf cuţit sare
  • 200 g iaurt
  • 50 g ulei
  • 250 g făină fără gluten Doves Self-Raising
  • 10 g făină de cocos
  • 10 g praf de copt *
  • vanilie (opţional)
  • 150 g cireşe
  • cocos & cacao pentru decor

Instructions

  • Separă albuşurile de gălbenuşuri.
  • Cu ajutorul mixerului bate albuşurile spumă. După ce acestea devin albicioase, poţi pune zahărul şi sarea. Amestecă 3-4 minute pentru ca zahărul să se topească.
  • Într-un bol separat, tot cu ajutorul mixerului, amestecă gălbenuşurile cu iaurtul şi uleiul.
  • Preparatul galben, adică gălbenuşurile, pune-le peste albuşuri şi mixează-le până la omogenizare.
  • Amestecă cele două tipuri de făină şi praful de copt* (dacă nu foloseşti făină Doves Farm Self-Raising).
  • Adaugă făina în ploaie peste ouă. Amestecă totul cu o spatulă. Atenţie să nu îţi rămână cocoloaşe.
  • Ultimul ingredient: cireşele. Adaugă-le peste preparat după ce în prealabil ai scos sâmburii şi le-ai tăiat în jumătăţi.
  • După ce pui aluatul în formele de brioşe, le poţi pudra cu cacao sau fulgi de cocos.
    briose cu cirese fara gluten
  • Acum nu rămâne decât să le pui în cuptorul preîncălzit timp de 40 minute la 180 grade Celsius.
    briose cu cirese fara gluten

Notes

*Praful de copt se adaugă doar dacă făina folosită nu conţine agent de creştere.

Apropo de fulgii de cocos ce pot fi puşi drept decor peste brioşe, am găsit o metodă excelentă de a fi făcuţi în casă. Ai putea încerca şi tu aceste ponturi.

Sunt foarte încântată de rezultatul acestei reţete. Iaurtul şi-a făcut foarte bine treabă şi conferă prăjiturii o elasticitate mai bună în timp. În cazul în care nu eşti foarte harnic la mâncat brioşele, pentru a deveni din nou pufoase este suficient să le pui timp de un minut la cuptorul cu microunde şi vor fi “ca noi” sau mai bine spus “proaspăt scoase din cuptor”.

Spor la bucătărit brioşe fără gluten!

Like, share & save

Lasă un răspuns

Close Menu