Gosponida Violeta are ceva delicios de împărtăşit cu tine, o reţeta de rahat fără gluten homemade. La noi în ţară e foarte dificil să găseşti o variantă sigură pentru celiaci . Cel mai simplu mod de a fi sigur de alimentele consumate este să ţi le prepari în proporia bucătărie.
Specialitatea turcească – rahat – o poţi folosi în diverse deserturi fără gluten. Dulcele ce îmi vine prima dată în minte este cornuleţul cu rahat. Asta făcea mama mea când eram mică. Dar, nu se oprea aici. De Crăciun şi de Paşte nu lipsea cozonacul cu rahat. Ţie ce desert îţi vine în minte?
Hai să vezi cât de simplu este să faci în propria ta bucătărie rahat fără gluten homemade.
Rahat homemade
Ingredients
- 400 ml suc portocale si mandarine
- 45 g amidon porumb
- 65 g zahăr pudră
- fulgi de cocos şi zahăr pudră pentru decor
Instructions
- Amestecă zahărul, amidonul, sucul şi pune-le la foc mic timp de 30 minute. Amestecă în mod continuu. Compoziţia e gata când are consistenţa unei budinci.
- Totul se toarnă într-o tavă şi se lasă la frigider peste noapte.
- Înainte de a scoate preparatul din tavă, presară pe blatul de lucru zahăr pudră, amidon şi fulgi de cocos. Pentru cutitul cu care vei tăia rahatul în forma dorită aplică acelaşi praf magic.
- Ultimul pas: pune-ţi imaginaţia în valoare şi decupează rahatul.
Notes
Această specialitate o poţi face din orice altfel de suc ce îţi este pe plac. De acum poţi trece la următoarea etapă: prepararea unor cozonaci delicioşi.
Buna seara! Am incercat reteta d-voastra insa am inlocuit zaharul cu miere, in acest caz trebuie putin mai mult amidon. Gustul este excelent. Am insa o intrebare: cum se pastreaza acest rahat de casa la rece sau la temperatura camerei si pentru ce perioada?
Buna seara! Ma bucur foarte mult pentru ca sunteti multumita de rezultat. Pana acum la mine nu a rezistat mai mult de o saptamana sa stea nemancat 🙂 Deci nu as putea sa va spun daca rezista mai mult de atat. Pe parcursul saptamanii l-am tinut la frigider.