În Tabăra de iarnă fără gluten am avut ocazia să le pregătesc participanţilor Tort Kinder. Am pornit de la reţeta aceasta. Încă de când am făcut prima dată prăjitura, am fost cucerită de către ea, iar pe lângă mine toţi prietenii mei. Iar în tabără am primit încă o dată confirmarea că Tortul Kinder este una dintre alegerile cele mai bune pentru un desert fără gluten. Totodată nu este foarte complicat de făcut.
În cadrul taberei am făcut tortul pentru 40 de persoane. Pentru a reuşi să îl termin în timp util am primit ajutor din partea participanţilor. Au fost momente frumoase petrecute împreună şi totodată foarte eficiente. Am reuşit ca de Sfântul Ştefan să avem două torturi mari, dar şi unul mai mic, Tortul Kinder fără lactoză.
Dacă ţi s-a făcut poftă, mai jos găseşti toate instrucţiunile.
Cuprins
Tort Kinder fără gluten
Ingredients
Blat
- 16 buc ouă
- 300 ml smântână lichidă
- 460 g zahăr
- 160 g făină cocos
- 100 g cacao
- 200 ml apă
Cremă
- 500 ml frişcă vanilată şi îndulcită LaDorna
- 500 g mascarpone Delaco
Decor
- fructe decor
- 500 ml frişcă vanilată şi îndulcită LaDorna
Instructions
Blat
- Pentru fiecare blat 8 ouă, 80 g făină, 150 ml smântână, 50 g cacao, 220 g zahăr
- Separa albuşurile de gălbenuşuri.
- Bate albuşurile spumă, după care adaugă treptat zahărul.
- Separat, bate gălbenuşurile cu smântâna, dupa care adauga-le peste albuşuri. La treapta 1 de la mixer amestecă galbenuşurile cu albuşurile, doar cât să se omogenizeze. Nu mai mult deoarece albuşurile îşi vor pierde din consistenţă.
- Separat, amestecă cacao cu făina.
- Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede şi omogenizează totul cu o spatulă.
- Adaugă compoziţia într-o tavă a cuptorului şi pune-o în cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 35 minute.
- Repetă paşii de mai sus şi pentru cel de al doilea blat.
Cremă
- Cât timp se coc blaturile, bate smântâna pentru frişcă, după care adaugă mascarpone. Când totul este omogenizat, poţi pune compoziţia la frigider, până la asamblarea tortului.
Decor
- Bate frişca şi las-o la frigider 10-15 minute.
Asamblarea tortului
- Aşează blatul pe platoul unde vei asambla tortul.
- Amestecă 200 ml apă cu 20 g zahăr (1 lingură), până la topirea zahărului. Cu aceasta însiropează blatul. Pune câte o lingură de sirop pe fiecare parte din blat, fără a repeta operaţiunea pe acelaşi loc. În cazul în care siropul nu este suficient, repetă procedura.
- Adaugă crema.
- Adaugă cel de al doilea blat şi însiropează-l.
- Adaugă frişca după bunul plac. Eu doar am întins-o cu ajutorul unei spatule, după care am pus ciocolata rasă, kiwi, rodie şi portocale.
Notes
Spor la bucătărit să ai!