În Tabăra de iarnă fără gluten am avut ocazia să le pregătesc participanţilor Tort Kinder fără lactoză. Am pornit de la aceasta reţetă. Încă de când am făcut prima dată prăjitura, am fost cucerită de către ea. Pe lângă mine au fost prietenii şi participanţii taberei. Atunci când îşi doreşti ceva delicios, uşor de făcut alegi Tortul Kinder.
Am avut multă treabă în această vacanţă. Mai intâi de toate am adunat ingredientele, după care ne-am apucat de treabă. Câti participanţi au luat parte la crearea desertului fără gluten. Pe lângă acest tort am făcut altele două. Reţeta o poţi găsi aici. Până la rezultatul final am petrecu momente frumoase împreună şi totodată foarte eficiente. Astfel, am reuşit ca de Sfântul Ştefan să avem două torturi mari, dar şi pe cel mic, Tortul Kinder fără lactoză.
Cuprins
Tort Kinder fără lactoză
Equipment
- Tavă rotundă 18 cm
Ingredients
Blat
- 6 ouă
- 160 g zahăr
- 100 ml smântână fără lactoză Meggle/Mizo
- 60 g făină de cocos
- 40 g cacao
Cremă
- 200 ml frişcă HuLaLa
- 150 g cremă brânză fără lactoză Delaco
Decor
- 200 ml frişcă
- fructe
- ciocolată rasă
Instructions
Blat
- Pentru fiecare blat 3 ouă, 30 g făină, 50 ml smântână, 20 g cacao, 80 g zahăr
- Separa albuşurile de gălbenuşuri.
- Bate albuşurile spumă, după care adaugă treptat zahărul.
- Separat, bate gălbenuşurile cu smântâna, dupa care adauga-le peste albuşuri. La treapta 1 de la mixer amestecă galbenuşurile cu albuşurile, doar cât să se omogenizeze. Nu mai mult deoarece albuşurile îşi vor pierde din consistenţă.
- Separat, amestecă cacaoa cu făina.
- Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede şi omogenizează totul cu o spatulă.
- Adaugă compoziţia într-o tavă a cuptorului şi pune-o în cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 35 minute.
- Repetă paşii de mai sus şi pentru cel de al doilea blat.
Crema
- Cât timp se coc blaturile, bate smântâna pentru frişcă, după care adaugă crema de brânză. Când totul este omogenizat, poţi pune compoziţia la frigider, până la asamblarea tortului.
Decor
- Bate frişca şi las-o la frigider 10-15 minute.
Asamblarea tortului
- Aşează blatul pe platoul unde vei asambla tortul.
- Amestecă 200 ml apă cu 20 g zahăr (1 lingură), până la topirea zahărului. Cu aceasta însiropează uniform blatul. Nu repeta operaţiunea pe acelaşi loc. În cazul în care siropul nu este suficient, repetă procedura.
- Adaugă crema.
- Adaugă cel de al doilea blat şi însiropează-l.
- Adaugă frişca după bunul plac. Eu doar am întins-o cu ajutorul unei spatule, după care am pus ciocolata rasă, clementine şi rodie.
Notes

Să ai spor la gătit şi degustat tortul!